TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

HITSA ja IT Kolledž kutsuvad Haapsallu Teadlaste Ööle!

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus ja Eesti Infotehnoloogia Kolledž võtavad esmakordselt osa üle-euroopalisest teadust populariseerivast Teadlaste Öö Festivalist. 25. septembril osalevad HITSA ja IT Kolledž Haapsalu Kultuurikeskuses toimuval messil ja teaduskohvikus ettekannetega „IT – minu kirg“ ja “Raketiga Ameerikasse – Ameerikast Kuule“.

HITSA ja IT Kolledž on Teadlaste Ööl Haapsalu Kultuurikeskuses kell 10-23 toimuval messialal esindatud boksiga „IKT haridustees“, kus tegevust jagub kogu perele ning igaüks leiab midagi kasulikku!

HITSA toob kohale uhke valiku robootikakomplekte ja annab ülevaate robootika põnevast maailmast. Näiteks tutvustatakse Bee-bot, Makey-Makey, Meet Edison, Raspberry Pi ja LEGO WeDO robootikakomplekte, mida hariduslikel eesmärkidel kasutada saab. Ka tutvustatakse nutiseadmete kasutusvõimalusi õppetöös ning mänguliste tegevuste kaudu näidatakse rakendusi ja veebikeskkondi, mis aitavad koolitundi põnevamaks ja tõhusamaks muuta. Messil on ka hea võimalus teha teretutvust uudse interaktiivse tahvliga, mida külastajad ise proovida saavad.

Räägitakse ka targast ja turvalisest internetikäitumisest, mida lapsed põrandamängu abil õppida ja harjutada saavad. Lisaks saavad külastajad testida oma teadmisi kübervaldkonnas spetsiaalselt messi jaoks valminud interaktiivse rakenduse abil.

Messialalt ei puudu ka kõrghariduse teemad, tutvustame IT-kõrghariduse võimalusi ja väljakutseid Eestis. IT Kolledži poolt pakume põhjalikku infot tasemeõppe ja täienduskoolituste kohta, huvilised saavad ülevaate õppekavadest ja soovitusi enesearendamiseks IT kursuste abil. Samuti räägime elukestvast õppest ning anname ülevaate HITSA tasuta täienduskoolitusvõimalustest haridustöötajatele.

Lisaks interaktiivsele messialale saavad külastajad teaduskohvikus kuulda IT-maailma telgitagustest:

Kell 13.00 arutlevad IT Kolledži tudengid Indrek Jõgi, Marko Saluste ja Laura Leon teemal „IT – minu kirg“. IT Kolledži IT süsteemide arenduse õppekava tudengid räägivad infotehnoloogia õpingute põnevast maailmast – miks nad IT-d otsustasid õppida ning millised võimalused on IT-maailm neile avanud.

Kell 13.40 toimub ettekanne “Raketiga Ameerikasse – Ameerikast Kuule’’, kus juttu tuleb Kaarel Siimuti tähelennust viimase hooaja „Rakett69“ saate pardal. Kaarel saavutas saates auhinnalise 2. koha, millega kaasnes Skype’i, HITSA ja IT Akadeemia eripreemia, nädalane reis Microsofti peakontorisse USAs. Tulge kuulama ja vaatama, milliseid impulsse on Kaarel nendest võitudest oma tulevikku kaasa võtnud!

Tutvu Teadlaste Öö programmiga: http://teadlasteöö.ee/kava/haapsalu

20.-25. septembrini toimuv 10. Teadlaste Öö Festival hõlmab tänavu rohkem kui 400 teadussündmust ja seda ligi 40 kohas üle terve Eesti. Haapsalu on tänavuse Teadlaste Öö festivali üks kolmest keskustest, erinevaid tegevusi jagub nii Haapsalu kolledžisse kui ka kultuurikeskusesse.

Kohtumiseni Teadlaste Ööl Haapsalus!

 

Info koostas:
Laura Vetik, kommunikatsioonispetsialist
Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus
laura.vetik@hitsa.ee
www.hitsa.ee

Info edastas:
Marje Meenov, turundusjuht
Eesti Infotehnoloogia Kolledž
marje.meenov@itcollege.ee
www.itcollege.ee